Idag har jag provat att baka en för mig, helt ny kaka nämligen Snickersdoodles. Det är en kaka med socker och kanel skulle man kunna beskriva den.

Snickersdoodles
Ingredienser:
- 225 gram rumstempererat smör
- 3,5 dl socker
- 2 ägg
- 6,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 2 msk socker
- 2 msk kanel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper i plåtar (jag behövde tre plåtar).
- Vispa det rumstempererade smöret tillsammans med sockret till en krämig massa.
- Tillsätt ett ägg i taget och vispa noga mellan varje.
- Blanda i vetemjöl, bakpulver och salt i äggsmeten.
- Blanda samman socker och kanel i ett glas.
- Rulla degen till bollar och sedan i kanelsockret i glaset så att de täcks, med hjälp av glaset slipper du kladd (se nedan).


- Grädda kakorna i 15 minuter (jag använde varmluftsugn) och låt dem sedan svalna i några minuter på plåten innan ni flyttar över dem till ett galler där ni låter dem svalna helt. Förvaras bäst i frysen.
Jag tyckte dessa blev godast att äta när de svalnat helt, då kom smakerna fram ordentligt.
/ Marika
0