KÄRLEKSMUMS
För ett par veckor sedan pratade vi om kärleksmums på jobbet och sedan dess har jag varit sugen på detta fantastiska bakverk! Det slutade helt enkelt med att jag ställde mig och bakade det. 

(null)

Recepet jag använde mig av kommer från Fridas bakblogg. Använder mig ofta av hennes recept, tycker de är överlägset bäst i många fall! Ibland händer det att jag ändrar lite i receptet och då skriver jag med det. 

Ingredienser:
- 200 gram smör
- 2 dl mjölk
- 4 ägg
- 4 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 1,25 dl kakao
- 2,5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker

Glasyr
- 150 gram smör
- 7,5 dl florsocker
- 4,5 msk kakao
- 3 tsk vaniljsocker
- 0,75 dl kaffe

Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader (jag använder varmluftsugn) och klä en form 25x35 med bakplåtspapper.
- Smält smöret, tillsätt mjölken, ställ åt sidan och låg svalna.
- Vispa ägg och socker med elvisp (eller i en assistent) i fem minuter tills det blir ljust och fluffigt.
- Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och sikta ner dem i ägg- och sockersmeten. Vänd försiktigt tills du har en klumpfri smet. 
- Tillsätt smörblandningen och blanda till en jämn smet. 
- Häll upp i formen och grädda den i ca 20 minuter mitt i ugnen. Notera att tiden kan variera beroende på hur din ugn fungerar. 
- Kolla så att kakan är klar (stickan ska vara torr!). Tag ut kakan och låt den svalna. 
- Under tiden kakan svalnar kan du börja med glasyren. Börja med att smälta smöret och ha sedan i resten av ingredienserna. 
- Rör ihop det till en klumpfri smet och häll det sedan över den avsvalnade kakan. 
- Strö över så mycket kokos du vill ha och låt ställ sedan kakan i kylskåpet tills glasyren stelnat helt. 

(null)


(null)

Ät och njut! (Det går bra att frysa kakan!)

/ Marika
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress