
Recepet jag använde mig av kommer från Fridas bakblogg. Använder mig ofta av hennes recept, tycker de är överlägset bäst i många fall! Ibland händer det att jag ändrar lite i receptet och då skriver jag med det.
Ingredienser:
- 200 gram smör
- 2 dl mjölk
- 4 ägg
- 4 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 1,25 dl kakao
- 2,5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
Glasyr
- 150 gram smör
- 7,5 dl florsocker
- 4,5 msk kakao
- 3 tsk vaniljsocker
- 0,75 dl kaffe
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader (jag använder varmluftsugn) och klä en form 25x35 med bakplåtspapper.
- Smält smöret, tillsätt mjölken, ställ åt sidan och låg svalna.
- Vispa ägg och socker med elvisp (eller i en assistent) i fem minuter tills det blir ljust och fluffigt.
- Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och sikta ner dem i ägg- och sockersmeten. Vänd försiktigt tills du har en klumpfri smet.
- Tillsätt smörblandningen och blanda till en jämn smet.
- Häll upp i formen och grädda den i ca 20 minuter mitt i ugnen. Notera att tiden kan variera beroende på hur din ugn fungerar.
- Kolla så att kakan är klar (stickan ska vara torr!). Tag ut kakan och låt den svalna.
- Under tiden kakan svalnar kan du börja med glasyren. Börja med att smälta smöret och ha sedan i resten av ingredienserna.
- Rör ihop det till en klumpfri smet och häll det sedan över den avsvalnade kakan.
- Strö över så mycket kokos du vill ha och låt ställ sedan kakan i kylskåpet tills glasyren stelnat helt.


Ät och njut! (Det går bra att frysa kakan!)
/ Marika
0