Cake pops med smak av saffran
Saffran! Äntligen är det "säsong" för saffran, som jag älskar den kryddan. 

(null)

Idag har jag bakat cake pops med smak av saffran. Egentligen kan man använda vilken kaka som helst men jag bakade en saffranskaka igår som jag inte blev helt nöjd med. Tyckte det kändes onödigt att slänga kakan och kom på att jag kan baka cake pops.

Cake pops ca 20 st (beror på hur stora man gör dem)

Ingredienser
- Valfri kaka, jag använde lite mindre än en halv kaka och fick ut 19 bollar. 
- 100 gram Philadelphiaost.
- 100 gram mandelmassa (kan uteslutas, tillsätt då lite med Philadelphiaost till önskad konsistens).
- 250 gram vit choklad.
- Valfri topping, jag använde hackad mandel.
 
Gör så här:
- Blanda Philadelphiaosten och mandelmassan i en bunke.
- Smula ned kakan och blanda sedan till degen går ihop. 
- Rulla degen till runda bollar och ställ in i kylskåpet. 
- Smält chokladen i en metallbunke över en kastrull (med vatten i). 
- Hacka mandeln.
- Täck cake popsen med vit choklad (jag doppade mina två gånger, kylde dem emellan, man väljer själv hur man många gånger man vill doppa dem i vit choklad). 
- Toppa med mandel och låt dem stelna i kylskåpet. 

(null)



(null)

Ät och njut! 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress